Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Verdeling van mondmaskers

De Stad Brussel gaat vanaf maandag 22 juni 2020 over tot een tweede verdeling van herbruikbare mondmaskers. Sinds 4 mei 2020 is het dragen van een bescherming voor mond en neus verplicht in het openbaar vervoer. Een mondmasker is ook aanbevolen in de openbare ruimte en als de sociale afstand niet kan worden gegarandeerd.

Vanaf maandag 22 juni 2020 ontvangt u zowel voor uzelf als voor de mensen onder uw dak een masker. Ga met uw identiteitskaart naar één van de 14 geopende Buurthuizen: Anneessens, Bruyn, Washuis, Trefpunt Lips, Haren, Marollia, Mellery, Zuid, Millenium, Model, Noord-Oost, Krakeel, Nachtegaal, Secretariaat van de Buurthuizen.

Opgelet: de Buurthuizen Borgval, Pijl, Zinnik en Willems maken geen deel uit van het distributienetwerk voor maskers. Om het Buurthuis bij u in de buurt te vinden:

De Buurthuizen zijn open, maar het is altijd beter om te bellen voordat u komt. Op vrijdag zijn de Buurthuizen om 16u30 gesloten.

Het gratis nummer van de Buurthuizen blijft open:

  • 0800 35 550

Opgelet: bij senioren (65-plussers) worden geen mondmaskers meer in de brievenbus verdeeld. Familieleden kunnen wel het mondmasker voor hen afhalen.

Deze federale maatregel wordt genomen in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19). Sinds 4 mei 2020 is het dragen van een bescherming voor mond en neus verplicht:

  • in het openbaar vervoer (en in luchthavens), vanaf het betreden van een station of het aankomen bij een halte, voor reizigers ouder dan 12 jaar
  • op de werkplek, als de fysieke afstand niet kan worden gegarandeerd
  • in scholen, voor personeel en kinderen vanaf 12 jaar

Vanaf 11 juli is het dragen van een masker ook verplicht:

  • in winkels en winkelcentra
  • in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken

Een mondmasker is ook aanbevolen in de openbare ruimte en als de sociale afstand niet kan worden gegarandeerd.

Waarom worden mondmaskers aanbevolen? Hoe een mondmasker maken? Hoe een mondmasker gebruiken? Meer info:

Gemaakt 29/04/2020 (bewerkt op 10/07/2020)

ZIE OOK