Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Museum Night Fever 2020 (geannuleerd)

Dit evenement is al voorbij

Op zaterdag 14 maart 2020, van 19u tot 1u, trekken een 30-tal musea hun feestkleren aan voor de 13de Nacht van de Brusselse Musea.

Op het programma: tentoonstellingen, performances, concerten, rondleidingen doorheen de verschillende evenementen,...

Het volledige programma is te vinden op:

Gratis pendelbussen

Gratis pendelbussen brengen iedereen naar de verschillende musea:

Maatregelen tegen coronavirus

De 13e editie van Museum Night Fever vindt plaats, maar er worden aanvullende preventieve maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus (Covid-19). Tijdens het evenement wordt het aantal bezoekers in gesloten ruimtes nauwlettend gevolgd, met name op plaatsen waar meer dan 1.000 mensen tegelijk binnen kunnen. Voor de musea met een dergelijke capaciteit is er een strikte telling waarbij niet meer dan 1.000 mensen (maximaal 900 mensen) tegelijkertijd op dezelfde plek mogen zijn. Ook in de pendelbussen wordt de waakzaamheid vergroot.

Programma Musea van de Stad Brussel

Museum van de Stad Brussel - Broodhuis:

  • Installatie 'Gothic <> Modernity': een digitale interactieve installatie rond de windwijzer van Sint-Michiel (een mix van videomapping, muziekgeluiden en lichtelementen)

Mode & Kant Museum:

GardeRobe MannekenPis:

Riolenmuseum:

Centrale for Contemporary Art:

Coudenbergpaleis:

Volgende video toont de teaser van Museum Night Fever (de video bevat geen dialoog of tekst, enkel een achtergrondmuziek):

Museum Night Fever 2020