Museum van de Stad Brussel zoekt 'museomixers'

Van 10 tot en met 12 november 2017 strijkt Museomix neer in het Museum van de Stad Brussel. Deze eerste Brusselse Museomix zoekt daarvoor 'museomixers', jonge fans van nieuwe technologieën en erfgoed, om het museum om te toveren tot een toegankelijkere, interactievere en levendigere plek.

Museomix vindt elk jaar simultaan in verschillende landen en in verschillende musea plaats. In 2017 zijn dat naast het Museum van de Stad Brussel ook Le Palais de la Découverte in Parijs, Museo Civico di Storia Naturale di Ferrare, The Circuito Liberdade Nowadays in Brazilië,... Gedurende een creatieve marathon van 3 dagen transformeren groepjes 'museomixers' (codeurs, designers, houtbewerkers, creatievelingen,...) het museum tot een laboratorium.

Wat doen 'museomixers'?

Op de eerste dag ontdekken de 'museomixers' het museum waarin ze zullen werken en worden ze in 6 groepen van 6 personen verdeeld. Elke groep kiest een thema of ruimte uit en begint daarrond te brainstormen.

Op de tweede dag werken de 'museomixers' hun ideeën en ontwerpen uit. Elke groep stelt zijn project voor aan de andere teams met behulp van een video, maquette, presentatie,...

Op de derde dag worden de prototypes geïnstalleerd in het museum. Vanaf 15u is het museum dan open voor nieuwsgierigen, vrienden, partners en pers.

Hoe deelnemen?

Wie wil deelnemen, kan het formulier invullen op:

De selectie van de deelnemers hangt af van het aantal ontvangen kandidaturen. De selectie heeft tot doel evenwichtige ploegen te vormen waarbij de talenten en vaardigheden worden verdeeld over de verschillende groepen.

Gemaakt 16/06/2017 (bewerkt op 21/06/2017)
Museum Stad Brussel