Netheidscomités

De wijkvergaderingen, ook Netheidscomités genoemd, worden gebruikt om de politiek van de Stad Brussel rond netheid aan te halen, om naar de inwoners te luisteren en hun voorstellen te noteren.

Om een open, duurzame en respectvolle dialoog te starten met de inwoners, organiseert de Stad Brussel en haar dienst Netheid, om de 6 maanden vergaderingen in de 11 wijken van de stad. Alle inwoners krijgen een uitnodiging in hun brievenbus.

Op deze vergaderingen wordt er aan de inwoners gemeld welke denkpistes en acties kunnen worden ondernomen rond openbare netheid. Maar het is eveneens belangrijk te luisteren naar de verwachtingen en voorstellen van de bewoners.

Deze comités hebben dus als doel een zo goed mogelijk beeld weer te geven van de problemen in elke wijk en daaraan gepaste antwoorden of oplossingen te geven.

Hoe deelnemen?

Iedereen kan zich onmiddellijk inschrijven om deel te nemen aan het volgende Netheidscomité in zijn wijk. Wie zich inschrijft, wordt automatisch en persoonlijk uitgenodigd op de volgende vergaderingen.

De Netheidscomités vinden plaats in maart-april en oktober-november.

Kalender Netheidscomités

De kalender van de Netheidscomités is te vinden in de agenda van deze website en onderaan deze pagina.