Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Nieuw Klimaatplan: ontmoetingen met burgers

De Stad Brussel werkt haar Klimaatplan bij met het doel tegen 2050 koolstofneutraal te zijn. Het stadsbestuur wil hiervoor samen met de burgers de klimaatprioriteiten voor elke wijk bepalen.

Heel wat voorbeelden en oplossingen kunnen een rechtstreeks effect hebben op het dagelijks leven van bewoners in de strijd tegen klimaatverandering:

  • hittestress in de zomer voorkomen door een gemeenschappelijke ruimte te vergroenen of er de waterhuishouding te verbeteren
  • afval verminderen door collectieve compostplaatsen aan te leggen
  • kosten drukken door energie samen met de buren aan te kopen, door te recupereren, te ruilen,...
  • ...

Burgerontmoetingen

In juni 2021 vindt er een burgerparticipatietraject plaats in de verschillende wijken. Iedereen kan er kennismaken met de initiatieven van de burgers en de Stad en beslissen over oplossingen om de klimaatverandering het hoofd te bieden:

Meer info op het digitaal platform faireBXLsamen:

Gemaakt 31/05/2021 (bewerkt op 31/05/2021)

PRAKTISCHE INFO