Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Nieuwe plastic verpakkingen in blauwe PMD-zakken

De nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar in Brussel. Vrijwel alle plastic verpakkingen kunnen nu worden gesorteerd met deze PMD-zak.

De blauwe zak kon tot nu toe alleen PMD bevatten (Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons). In de nieuwe blauwe zak kan u voortaan alle plastic verpakkingen weggooien (naast de huidige PMD-verpakkingen), dus ook: plastic potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken.

Meer info:

Opmerking: de oude PMD-zakken blijven onbeperkt geldig. Vanaf de startdatum van de nieuwe blauwe zak mag u de oude zakken voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen.

Nieuwe plastic verpakkingen in blauwe PMD-zakken

Gemaakt 18/01/2021 (bewerkt op 18/01/2021)