Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Nieuwe zones 30 in Laken

De Stad Brussel heeft besloten de zones 30 in verschillende wijken van Laken uit te breiden om de levenskwaliteit te verbeteren en om een betere verkeersveiligheid te verzekeren. Deze zones zullen vanaf begin september 2018 van kracht zijn.

De betrokken wijken zijn:

  • de Maria-Christinawijk (afgebakend door de Stefaniastraat, Koninginnelaan, Claessensstraat, Dieudonné Lefèvrestraat, Emile Bockstaellaan)
  • de wijk rond de Prins Leopoldsquare en de Richard Neyberghstraat (de perimeter begrensd door de Emile Bockstaellaan, Belgicalaan, De Smet de Nayerlaan)
  • het driehoeksgebied dat wordt begrensd door de Heizelstraat, Houba de Strooperlaan, Jean Sobieskilaan
  • het gebied dat wordt begrensd door de Stiénonlaan, Houba de Strooperlaan, Rommelaerelaan en Ernest Masuinlaan, De Smet de Nayerlaan

In een eerste stap worden deze zones 30 verwezenlijkt met behulp van de geschikte verkeersborden. Deze borden worden nu geplaatst en de zones 30 worden begin september van kracht.

Gemaakt 20/08/2018 (bewerkt op 20/08/2018)