Verstoorde dienstverlening aan loketten Demografie

Door de nationale betoging kan de dienstverlening aan de loketten van het departement Demografie (Bevolking en Burgerlijke Stand) verstoord zijn op vrijdag 24 september 2021. Het e-loket blijft toegankelijk voor het uitvoeren van een reeks administratieve stappen.

 

Oproep kandidaten 'Solidaire koelkasten'

Het Be Cool Support Team biedt ondersteuning aan alle organisaties, verenigingen, bedrijven of personen die een 'Solidaire koelkast' willen openen in het Brussels Gewest. Kandidaten kunnen zich melden tot eind september 2021.

Eind 2013 ging de eerste Brusselse 'Solidaire koelkast' open. Vandaag telt het Brussels Gewest er al 9. Het Be Cool Support Team wil dat netwerk uitbreiden en lanceert daarom een oproep voor kandidaten.

Wat is een 'Solidaire koelkast'?

Het concept van de 'Solidaire koelkast' komt voort uit het concept van 'Foodsharing', of het delen van voedsel. Deze koelkasten zijn burgerinitiatieven die het mogelijk maken om zowel voedselverspilling als armoede te bestrijden door onverkocht voedsel en vers overgebleven voedsel te herverdelen.

Concreet is het een ruimte met koelkasten, diepvriezers, schappen,... om onverkochte spullen op te slaan die in de buurt worden verzameld. Elke 'Solidaire koelkast' heeft haar eigen werking, onafhankelijkheid en visie op de 'Solidaire koelkast'. Ze hebben echter één ding gemeen: ze zijn voor iedereen en zonder voorwaarden toegankelijk.

Hoe inschrijven?

Het project Be Cool Support Team richt zich tot elke persoon of organisatie die een 'Solidaire koelkast' wil starten in de buurt: een bewonerscollectief, een studentenvereniging, een OCMW, een bedrijf, een school,...

Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar voor individuele begeleiding gedurende een periode van 3 maanden. Inschrijven voor het programma kan tot eind september 2021 via:

Meer info:

Gemaakt 12/08/2021 (bewerkt op 12/08/2021)