Oproep tot kandidaten: marktkramers zonder afval

De Stad Brussel wil de markten van het Sint-Katelijneplein nieuw leven inblazen door de creatie van een markt zonder afval (zero waste). Het doel is een ver​​nieuwd aanbod, met minder verpakkingen, voor de inwoners van het stadscentrum en in het bijzonder van de wijken Sint-Katelijne - Vlaamsesteenweg.

Volgende marktkramers worden hiervoor aangeworven: handelaars van vlees en charcuterie, kruidenierswaren (koffie, thee, chocolade) en delicatessen, hygiënische en cosmetische producten en elk ander product dat geschikt is voor zero waste (bulk, herbruikbare verpakkingen,...). Lokale producenten, ambachtslieden en lokale producten worden des te meer gewaardeerd.

De uitdaging van deze markt is ervoor te zorgen dat de verschillende handelaren geen verpakkingen rechtstreeks aanbieden. Op die manier worden klanten aangemoedigd om hun eigen zakken, tassen of bakjes mee te brengen. Het wordt ten zeerste aangeraden om betalingen via bancontact/bankkaart aan klanten aan te bieden.

Waar?

Markt Sint-Katelijneplein - 1000 Brussel

Wanneer?

Elke zaterdag of zondag (nader te bepalen), van 11u tot 18u, vanaf maart 2020

Wat?

Bulkproducten, lokale producten, zero waste producten

Voorwaarden?

Bied geen of herbruikbare verpakkingen (en/of verpakkingen met een waarborg) aan, geef de voorkeur aan herbruikbare zakken of bakjes, bied betaling via bancontact aan

Kandidatuur?

Aanvragen kunnen per e-mail worden gestuurd naar de cel Markten, tot 1 februari 2020 om 18u:

Als u zich kanidaat wil stellen voor de biologische markt op het Sint-Katelijneplein op woensdag, kan u uw aanvraag naar hetzelfde adres sturen.

Gemaakt 06/01/2020 (bewerkt op 06/01/2020)
Oproep tot kandidaten: marktkramers zonder afval