Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Oproep voor kandidaten voor nieuwe markt Margaretasquare

De Stad Brussel is op zoek naar handelaars voor haar nieuwe markt op de Margaretasquare in de Europese wijk. Kandidaten kunnen zich melden tot en met 28 februari 2021.

De Stad Brussel wil de Europese wijk, en in het bijzonder de Margaretasquare, een impuls geven door een markt van lokale, duurzame en afvalvrije producten te creëren. Het doel is om de inwoners van de Europese wijk een nieuw commercieel aanbod aan te bieden met minder verpakking.

Lokale en duurzame producten

In het kader van deze toekomstige markt worden volgende exposanten en handelaars aangetrokken: groenten en fruit, kaas en zuivelproducten, brood en gebak, vlees/charcuterie, vis en zeevruchten, kruidenierswaren (koffie, thee, chocolade) en delicatessen, hygiëne- en cosmetische producten, en alle producten aangepast aan zero waste (bulk, herbruikbare containers,...). Lokale producenten, ambachtslieden en lokale producten worden meer gewaardeerd.

De uitdaging voor deze markt is dat de verschillende handelaars niet direct verpakkingen aanbieden. Zo moedigen ze klanten aan om hun eigen bakjes en zakken mee te nemen. Het is sterk aan te raden om klanten te laten betalen met Bancontact of creditcard.

Waar?

  • Margaretasquare - 1000 Brussel

Wanneer?

  • Elke woensdag van 14u tot 20u vanaf maart-mei 2021

Prijs?

  • Per meter tegen het "losse handelaar" tarief, gratis bezetting van de standplaatsen gedurende de eerste 3 maanden, indien aanwezig elke woensdag gedurende 3 maanden, met een maximale tolerantie voor een gewettigde afwezigheid elke maand

Wat?

  • Bulkproducten, lokale producten, zero waste producten

Welke voorwaarden?

  • Bied geen verpakkingen aan, geef de voorkeur aan herbruikbare verpakkingen, bied de betaling via Bancontact aan

Inschrijvingen?

Inschrijvingen kunnen tot en met 28 februari 2021, per e-mail naar de cel Markten:

Gemaakt 12/01/2021 (bewerkt op 12/01/2021)