Opvang van Oekraïners in Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een oproep om nieuwe burgers te vinden voor de huisvesting van Oekraïners in Brussel.

Op 1 juni zijn 7.000 personen de oorlog in Oekraïne ontvlucht en als vluchteling in Brussel toegekomen. Tegen het einde van het jaar zullen dat er wellicht 12.000 zijn. Het Gewest herhaalt daarom zijn oproep om nog meer burgers de kans te geven opvang aan te bieden.

Hoe opvang aanbieden?

Wilt u een opvangplaats aanbieden? Dan kan u terecht op het platform van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest:

Video en campagne

Volg in deze video de uitleg van Haska Shyyan over de website helpukraine.brussels (deze video bevat gesproken tekst en ondertitels in het Oekraïens):

In het Oekraïens: Брюссельський столичний регіон робить усе можливе, щоб якомога краще організувати прийом українських біженців. Сайт helpukraine.brussels - це регіональна платформа 5 мовами (Fr, Nl, En, Ua та Ru), що керується у співпраці з українською громадою Бельгії. Сайт пропонує інструменти та інформацію для підтримки українців, які прибувають до Брюссельського столичного регіону. У цьому відео письменниця Гаська Шиян представляє Вам сайт helpukraine.brussels.

Om nieuwe burgers te vinden, heeft het Gewest een campagne gelanceerd: Een conflict staat voor hun deur, laten we de onze wagenwijd openzetten.

Campagne 'Een conflict staat voor hun deur, laten we de onze wagenwijd openzetten'

Gemaakt 23/06/2022 (bewerkt op 23/08/2022)

AGENDA

     

    ZIE OOK