Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Pocket Parks

Wat is het?

Het duurzaam wijkcontract Bockstael in Laken voorziet in de aanleg van 4 pocket parks. Dat zijn kleine stukjes groene ruimte die worden aangelegd op leegstaand terrein of braakliggende grond. De parkjes hebben allemaal een eigen thematiek gelinkt aan duurzame ontwikkeling (bijvoorbeeld petanqueterrein, wandelpad, fietspunt, café, culturele kiosk,…). De pocket parks bevinden zich in de Leopold I-straat, de Kerkeveldstraat, de Emile Bockstaellaan en aan de Koninklijke Halte en hebben een gecombineerde oppervlakte van 7.000m². Het totaalbudget van dit project omvat 1 miljoen euro. Op vraag van een groep bewoners wordt er bovendien een vijfde pocket park aangelegd in de Laneaustraat. Hier komt er een collectieve moestuin, waar de bewoners vormingen rond tuinieren zullen organiseren. Ten slotte komt er nog een zesde groene ruimte: in de verlenging van het park L28 richting Bockstael zal een speelbos worden aangelegd. Er komen speeltuigen uit natuurlijke, bestaande materialen.

Met welk doel?

Door de aanleg van de pocket parks worden stukken onbenutte grond toegankelijk gemaakt voor de bewoners en thematisch aangekleed. De parkjes verbinden verschillende wijken in Bockstael en geven iedereen een aangename publieke ruimte voor ontspanning en spel. De parkjes stimuleren bovendien ontmoeting en uitwisseling tussen buren. Zo is het pocketpark in de Laneaustraat een goed voorbeeld. Het kwam tot stand vanuit een burgerinitiatief van de wijkbewoners en dezelfde bewoners staan ook in voor de inrichting van het parkje. Ook voor het park in de Kerkeveldstraat wordt een participatief project opgezet dat deze zomer wordt uitgerold.

Pocket Park Tielemans

Evolutie

Lancering

PRAKTISCHE INFO

niet gevonden