Maatregelen coronavirus

 

Wat is het nieuwe burgerportaal?

Het burgerportaal is een nieuw platform dat het oude e-loket vervangt en elke Brusselaar zijn of haar 'beveiligde persoonlijke online ruimte' biedt. 

Sinds 25 juni 2021 biedt dit burgerportaal rechtstreeks toegang tot 5 procedures die geregeld door de Stad worden uitgevoerd:

  • Bevolkingsattesten (samenstelling van gezin, woonst, leven...) die al online beschikbaar waren via het e-loket

Maar ook, en dat is nieuw:

en tenslotte :

En dat is nog maar het begin. In de loop van de tijd zal het portaal zijn catalogus uitbreiden en personaliseren. Op lange termijn zal het met een paar muisklikken toegang geven tot een groot aantal producten van de Stad.

Waarom een nieuw instrument?

Dit instrument maakt deel uit van het smart city project BXL20/21, dat een reeks initiatieven omvat, waarvan het meest zichtbare ongetwijfeld het toekomstige Administratief centrum is. Stuk voor stuk hebben deze initiatieven volgende doelen:

  • onthaal en behandeling van verzoeken van burgers
  • doeltreffendheid van de werkmethoden
  • welzijn van het personeel

Uw persoonlijke ruimte binnen handbereik

Neem een voorproefje van de Stad van morgen. Deze Stad zal de ervaring van de burger dezelfde maken, ongeacht het kanaal dat hij of zij gebruikt (fysiek bezoek, telefoon, post, web). Ga dus naar het burgerportaal om eenvoudig uw beveiligde persoonlijke ruimte te creëren (met behulp van uw elektronische identiteitskaart en een e-ID lezer of de itsme-applicatie) en uw eerste documenten online te verkrijgen.

Online aanvragen

Gemaakt 25/06/2021 (bewerkt op 20/10/2021)

PRAKTISCHE INFO