Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Premie voor de sterilisatie van huiskatten en honden

De Stad Brussel heeft voor inwoners van de Stad Brussel (1000, 1020, 1120 en 1130) een premie voor de sterilisatie van huiskatten en honden.

Sterilisatie van huiskatten

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de sterilisatie van katten verplicht. Aangezien deze ingreep duur kan zijn, helpt de Stad u en kent ze u een premie toe voor de sterilisatie van huiskatten:

  • 50 euro voor katers
  • 75 euro voor kattinnen

Sterilisatie van honden

De sterilisatie van honden wordt soms aangeraden door de dierenarts om verschillende redenen (bepaalde vormen van agressiviteit, bescherming tegen sommige kankers,...). Omdat deze ingrepen duur kunnen zijn, steunt de Stad u met een premie:

  • 100 euro voor mannelijke honden
  • 150 euro voor vrouwelijke honden

Reglement

Hoe aanvragen?

Om deze premie te krijgen, moet u het aanvraagformulier (PDF, 125.83 KB) invullen en het, met de gevraagde documenten, sturen naar de cel Milieuraadgeving van de Stad Brussel:

AGENDA

 

ZIE OOK