Inzameling LGBTQIA+-archieven

Om 20 jaar homohuwelijk te vieren, organiseren het Archief en de Musea van de Stad Brussel een inzameling van voorwerpen die verband houden met de geschiedenis van de LGBTQIA+-bewegingen en -culturen in Brussel. De inzameling vindt bij voorkeur plaats van 10 mei tot 1 juni 2023. Wie voorwerpen en documenten heeft, kan ook daarna altijd contact opnemen met het Archief.

Archieven van verenigingen, affiches, flyers, correspondentie, foto's, vlaggen, kleding, tassen, badges of pins, cd's, brochures, boeken, tijdschriften, kranten,... kunnen een waardevolle aanvulling zijn van de collecties. Alle voorwerpen zijn welkom, aangezien ze essentieel zijn voor het behoud van ons collectief geheugen.

Een schenking doen?

Het is mogelijk om archieven te schenken aan het Stadsarchief. In dat geval wordt met het Stadsarchief een overeenkomst opgesteld waarin de voorwaarden voor de raadpleging van de archieven en de regeling van de auteursrechten worden vastgelegd. De verhuiskosten (vervoer en verpakking) worden gedragen door het Archief van de Stad Brussel.

Het Archief van de Stad Brussel stelt alles in het werk om de toevertrouwde archieven in optimale omstandigheden te bewaren en zo door te geven aan toekomstige generaties.

Programma van de Pride

Deze ophaalactie gaat gepaard met een reeks evenementen ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de inwerkingtreding van de wet op het homohuwelijk in België. Ontdek hier het programma:

Pride

Contact?

archief@brucity.be

Gemaakt 10/05/2023 (bewerkt op 10/05/2023)

AGENDA

 
Inzameling LGBTQIA+-archieven