Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Project. Openbare computerruimtes

Wat is het?

Een openbare computerruimte (OCR) is een openbare ruimte met initiaties en opleidingen internet/informatica en toegang tot het internet.

In Brussel werden enkele plaatsen specifiek als OCR in het leven geroepen, zoals Brusurf (dienst Jeugd van de Stad Brussel), Double Click (OCMW van Brussel) en OCR-Bravvo (Bravvo als preventiedienst van de Stad). Andere OCR's zijn te vinden in openbare bibliotheken (Riches Claires, Laeken, Adolphe Max), een S Punt voor senioren (S Punt Lips) en een dienst die verantwoordelijk is voor werkgelegenheid en opleiding (Jobhuis).

Met welk doel?

Deze OCR's zijn ontworpen om de digitale kloof in toegang en gebruik te verminderen. Verschillende opleidingen, afhankelijk van de locatie, worden aangeboden zoals initiaties surfen en zoeken op internet, e-mail, multimedia, creatie van content op het internet (websites, blogs), en andere opleidingen, workshops en stages.

Stad Brussel

Evolutie

Lancering