Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Project. S Punten voor senioren

Wat is het?

Op dit moment is 1 op de 5 Brusselaars 55+. Volgens de bevolkingsprognoses zal dat aantal tegen 2025 fors stijgen: de groep 65+ stijgt alvast met 12%. De actieve senior neemt dus een belangrijke plaats in binnen de stad. Vanuit het Seniorenbeleid worden de budgetten en de inspanningen voor deze doelgroep opgedreven. Draaischijf voor het beleid worden de S Punten, de vroegere seniorenpaviljoenen. De Stad zal het aantal S Punten tegen 2018 verdubbelen, van 3 naar 6. Een S Punt is een ontmoetingsplek voor én door senioren, intergenerationeel en open voor de wijk.

Met welk doel?

Brussel maakt verder werk van haar imago van leeftijdsvriendelijke stad. De Stad verjongt en vergrijst tegelijk. De beste manier om grote sociale zorgen en kosten te voorkomen, is de senior actief te houden en hem of haar toe te laten zolang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving te laten wonen: huis en wijk. De S Punten leveren hiervoor een belangrijke bijdrage. Ze bieden activiteiten aan rond bewegen, leren en ontspanning. Ze zorgen ervoor dat senioren elkaar kunnen ontmoeten, en tegelijk is de Stad er om vragen te beantwoorden. Via het S Punt kan een senior ook aansluiten op het Buurtpensioen: een netwerk van senioren die elkaar helpen in het dagelijkse leven.

S Punten voor senioren

Evolutie

Lancering