Projectoproep 'Made in Versailles'

De Stad Brussel lanceert haar eerste editie van 'Made in Versailles'.

Wat is het?

'Made in Versailles' is een jaarlijkse projectoproep die tot doel heeft lokale initiatieven te ondersteunen en aan te moedigen. Dat gebeurt door een subsidie (tussen 500 en 5.000 euro) toe te kennen aan inwoners, verenigingen of scholen die zich inzetten voor de uitvoering van acties die een positieve impact kunnen hebben op de levenskwaliteit en de sociale cohesie in de wijk Versailles.

Wat voor soort project?

Een openluchtbioscoop in uw wijk? Een comedyfestival? Een boekenruilkast of een wedstrijd voor het meest bloemrijke balkon? Wat ook het idee van uw project is, het doel is om de gezelligheid in het gebied van het wijkcontract Versailles te versterken en de vaardigheden en talenten van de inwoners in de kijker te zetten.

Wie kan deelnemen?

'Made in Versailles' staat open voor alle (groepen) inwoners, verenigingen of scholen in het gebied van het wijkcontract Versailles. Mensen die niet in het gebied wonen, kunnen deelnemen op voorwaarde dat het project wordt uitgevoerd in partnerschap met één of meer inwoners van de wijk Versailles.

Stappen van de projectoproep

  1. Lees het reglement van de projectoproep (PDF, 367.93 KB).
  2. Maak een afspraak met het team van het DWC Versailles (verplichte stap). Neem contact op via telefoon, e-mail of bezoek het wijkkantoor (contactgegevens hieronder).
  3. Vul het aanvraagformulier in:
  4. Onderteken het aanvraagformulier en stuur het per e-mail naar urb.versailles@brucity.be of geef het af in het wijkkantoor vóór 29 september 2023.
  5. Presenteer uw project mondeling in oktober 2023 voor een selectiecomité bestaande uit inwoners, verenigingen en leden van het team van het DWC Versailles.
  6. Is uw project geselecteerd? Dan voert u uw project binnen 12 maanden uit.

Wil u geen project indienen, maar gewoon deel uitmaken van het selectiecomité omdat u uit de buurt komt? Ook dat is mogelijk. Neem contact op met het team van het DWC.

Flyer - Made in Versailles (PDF, 659.07 KB)

Contact

Wijkkantoor: Versailleslaan 130 - 1000 Brussel (elke woensdagnamiddag open tussen 13u en 17u)

E-mail: urb.versailles@brucity.be

Telefoon:

  • 0490 47 86 50
  • 02 279 30 33

Meer info op:

Wijkcontract Versailles

Gemaakt 13/06/2023 (bewerkt op 23/08/2023)

ZIE OOK