Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectoproep 'Made in Versailles'

Projectoproep 'Made in Versailles'

De Stad Brussel lanceert haar 2de editie van 'Made in Versailles'.

Wat is het?

'Made in Versailles' is een jaarlijkse projectoproep die tot doel heeft lokale initiatieven te ondersteunen en aan te moedigen. Dat gebeurt door een subsidie (tussen 500 en 6.000 euro) toe te kennen aan inwoners, verenigingen of scholen die zich inzetten voor de uitvoering van acties die een positieve impact kunnen hebben op de levenskwaliteit en de sociale cohesie in de wijk Versailles.

Wat voor soort project?

Een openluchtbioscoop in je wijk? Een comedyfestival? Een boekenruilkast of een wedstrijd voor het meest bloemrijke balkon? Wat ook het idee van je project is, het doel is om de gezelligheid in het gebied van het wijkcontract Versailles te versterken en de vaardigheden en talenten van de inwoners in de kijker te zetten. 

Wie kan deelnemen?

'Made in Versailles' staat open voor alle (groepen) inwoners, verenigingen of scholen in het gebied van het wijkcontract Versailles. Mensen die niet in het gebied wonen, kunnen deelnemen op voorwaarde dat het project wordt uitgevoerd in partnerschap met één of meer inwoners van de wijk Versailles.

Stappen van de projectoproep

  1. Lees het reglement van de projectoproep (631.18 KB). 
  2. Maak een afspraak met het team van het DWC Versailles (verplichte stap). Neem contact op via telefoon, e-mail of bezoek het wijkkantoor (contactgegevens hieronder). 
  3. Vul het aanvraagformulier in:
  4. Onderteken het aanvraagformulier en stuur het per e-mail naar urb.versailles@brucity.be of geef het af in het wijkkantoor vóór 30 september 2024.
  5. Presenteer uw project mondeling in oktober 2024 voor een selectiecomité bestaande uit inwoners, verenigingen en leden van het team van het DWC Versailles. 
  6. Is uw project geselecteerd? Dan voert u uw project binnen 24 maanden uit.

Wil je geen project indienen, maar gewoon deel uitmaken van het adviescommissie omdat je uit de buurt komt? Dat is ook mogelijk! Neem contact op met het DWC-team.

Flyer - Made in Versailles (1.41 MB)

Contact

Wijkkantoor: Versailleslaan 144 - 1120 Brussel (elke woensdag open tussen 9u en 17u)

E-mail: urb.versailles@brucity.be

Telefoon:

  • 0490 47 86 50
  • 02 279 30 33

Meer info op: 

Wijkcontract Versailles

Gemaakt op 28/05/2024 (Gewijzigd op 13/06/2024)