attention!

Verstoorde telefonische dienstverlening

Het telefoonsysteem van de Stad ondervindt momenteel technische storingen. Het is daarom soms moeilijk om telefonisch contact op te nemen met de verschillende diensten. U kunt uw documenten wel steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken.

 

Renovatie station Bockstael

Het NMBS-station van Bockstael in Laken wordt volledig gerenoveerd. Het doel is om een intermodale pool te creëren en de toegankelijkheid van het station te verbeteren. Het openbaar onderzoek loopt van 7 september tot 6 oktober 2022.

In het nieuwe project is het station bovengronds bereikbaar via een trap of een lift ter hoogte van het kruispunt van de Emile Bockstaellaan met de Kroonveldstraat. De overdekte ingang van het station wordt geïntegreerd met het busstation van de MIVB en De Lijn.

Naast het treinstation komt een fietsenstalling met 20 plaatsen. Om hiervoor plaats te maken worden 5 parkeerplaatsen verwijderd in de Kroonveldstraat. De perrons van het treinstation worden verhoogd om de toegankelijkheid voor mensen met een beperkte mobiliteit te verbeteren.

Renovatie station Bockstael

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek voor het project loopt van 7 september tot en met 6 oktober 2022. De plannen inkijken en reageren op het openbaar onderzoek kan via:

Infostand station Bockstael

Op maandag 26 september 2022, van 12u tot 14u, organiseert de NMBS een infostand in het station zelf om het project toe te lichten.

Gemaakt 16/09/2022 (bewerkt op 16/09/2022)
Renovatie station Bockstael
© NMBS