Scanauto's controleren parkeren van voertuigen

De Stad Brussel zet nieuwe technologie in om de naleving van haar parkeerbeleid te controleren. Twee elektrische scanauto's doorkruisen sinds kort de straten van de Stad om de geldigheid van het parkeren te controleren.

Al enkele maanden bewijzen scanauto's (scancars) hun doeltreffendheid in Schaarbeek. Gesterkt door deze ervaring, wilde ook de Stad Brussel deze nieuwe technologie inzetten. Voortaan rijden er twee scanauto's door de straten van de stad. In de meest strikte naleving van de privacywetgeving controleren deze voertuigen de geldigheid van het parkeerrecht van geparkeerde wagens.

Twee keer meer controles

De nieuwe scanwagens laten twee keer meer dagelijkse controles toe dan een klassieke controle door beambten. Zo zal een groter aantal overtreders in de komende weken aangemaand worden om de parkeerregels na te leven. Dat zal elke automobilist aansporen om rationeler gebruik te maken van zijn parkeerruimte. En voor iedereen wordt het zo gemakkelijker om een parkeerplaats te vinden.

Brief rechtstreeks naar overtreder

Ook nieuw is de vervanging van de tickets die tegen de voorruit worden aangebracht, door een brief die rechtstreeks naar de overtreder wordt verstuurd. Dat vermindert het risico op het verlies of het verdwijnen van de betalingsuitnodiging. Wie beslist om voor zijn parkeerplaats niet te betalen, krijgt een brief thuis die herinnert aan de te volgen procedure:

Gemaakt 05/06/2019 (bewerkt op 31/10/2019)

ZIE OOK

    Scanauto's controleren parkeren van voertuigen

    PRAKTISCHE INFO