attention!

Sluiting van de loketten op vrijdag 9 december 2022

Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel sluiten de loketten van het voormalige Administratief Centrum (Anspachlaan 6 - 1000 Brussel) al op vrijdag 9 december 2022. U kunt uw documenten ook altijd online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Door de verhuis kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Spullenbib: materiaal en gereedschap huren

Materiaal om te poetsen, te klussen, te reizen of doe-het-zelfgereedschap,...: dat is de verhuurdienst tegen heel voordelige prijzen die de Stad Brussel aanbiedt aan haar inwoners.

De Stad Brussel biedt haar bewoners deze Spullenbib aan voor verschillende objecten tegen een lagere prijs. De dienst vermijdt dus de aankoop van een product dat maar één of twee keer per jaar wordt gebruikt.

Deze deeleconomie schept nieuwe perspectieven voor de consument en zorgt uiteindelijk niet alleen voor minder afval, maar vooral voor besparing van geld.

Om het project uit te voeren, werkt de Stad Brussel samen met de Brusselse coöperatie Externe site Usitoo. Deze coöperatie biedt de mogelijkheid om op een snelle en milieuvriendelijke manier online producten te huren.

Kortingscodes

De Stad Brussel biedt kortingscodes aan bij het huren van voorwerpen voor haar inwoners, vzw's en OCMW-bewoners (postcodes: 1000, 1020, 1120 en 1130). De codes voor elke categorie zijn de volgende:

  • Inwoners van de Stad -25%: BXLZA
  • Huurders van het OCMW -50%: BXLOCMW
  • Verenigingen -50%: BXLSamen

Hoe spullen huren?

Om de spullenbib te gebruiken, gaat u naar Externe site Usitoo met uw kortingscode en gaat u als volgt te werk:

  1. Blader door de catalogus en zoek naar het (de) gewenste voorwerp(en).
  2. Kies voor elk gewenst voorwerp de data en het gekozen Usi-punt en klik op 'Reserveer'.
  3. Wanneer alle gewenste voorwerpen in het winkelmandje zitten, bestel ze dan door de voorgestelde stappen te volgen (u moet een gratis account aanmaken als u er nog geen hebt). Vergeet bij de laatste stap niet om uw kortingscode (zie boven) in te voeren om te profiteren van een betere prijs.

Levering van artikelen?

De bestelde artikelen worden geleverd in een Usi-afhaalpunt op het grondgebied van de Stad. Meer info:

Contact

Gemaakt 03/03/2022 (bewerkt op 26/04/2022)

ZIE OOK