Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Steunmaatregelen voor cafés, bars en restaurants

De Stad Brussel heeft beslist om de bars, cafés en restaurants te steunen die een maand moeten sluiten in het kader van de maatregelen tegen het coronavirus.

Bij de gewestelijke hulp ( Covid-premies, indienen tussen 16 november en 4 december 2020, en de Premie Tetra+) komen volgende steunmaatregelen van de Stad Brussel:

Uitbreiding terras

Premie van 2.000 euro

  • een premie van 2000 euro per gesloten bar/café/restaurant en nachtclub

Cafés, bars en nachtclubs

De aanvraag moet ingediend worden voor 28 februari 2021:

Restaurants

De aanvraag moet ingediend worden voor 28 maart 2021:

Meer info

Huurders Grondregie en OCMW

Er komt een vrijstelling van minstens één maand voor de huurders van de Grondregie en het OCMW van de Stad Brussel die moeten sluiten. De Stad roept privéverhuurders en brouwers op om hetzelfde te doen.

Meer info:

De Stad Brussel heeft eveneens beslist om de huurders van kantines van haar sportinfrastructuur vrij te stellen.

Sociale hulp nodig?

Het OCMW is er ook voor alle handelaars, werknemers of arbeiders van de getroffen zaken (personeel horeca, obers, afwassers, kuisploegen,...) die financiële moeilijkheden ondervinden en inwoner zijn van de Stad Brussel. Deze kunnen zich richten tot de OCMW-dienst die zich bezighoudt met de gevolgen van de crisis rond het coronavirus:

Meer info over de sluiting van bars en cafés:

Gemaakt 08/10/2020 (bewerkt op 22/06/2021)

AGENDA

 

ZIE OOK