Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Projectoproep Internationale Solidariteit 2021

Net als de voorbije jaren ondersteunt de Stad Brussel ook in 2021 initiatieven van lokale verenigingen in het kader van Internationale Solidariteit. Aanvragen voor subsidies kunnen ten laatste worden ingediend op 11 april 2021.

U bent een vereniging, ngo of Brusselse actor? U hebt ideeën of wilt een ontwikkelingsproject opstarten in het buitenland? U wilt burgers sensibiliseren of informeren over mondiale uitdagingen met een internationale solidariteitsdimensie? De Stad Brussel nodigt u uit om financiële steun aan te vragen voor uw projecten.

Als lokaal bestuur wil de Stad Brussel extra aandacht besteden aan kleine en middelgrote initiatieven voor internationale solidariteit die uitgaan van lokale structuren die een grondige terreinkennis staven met een persoonlijke en/of een professionele expertise.

Bedrag van de subsidie

Totaal budget: 150.000 euro

Het maximale bedrag van de subsidie:

  • 8000 euro voor internationale ontwikkelingsprojecten
  • 4000 euro voor informatie-, sensibilisatie en educatieve projecten

Documenten en formulieren

De formulieren moeten ten laatste op 11 april 2021 opgestuurd worden naar internationalesolidariteit@brucity.be.

Reglement:

Projecten rond informatie, sensibilisatie en mondiale vorming:

Ontwikkelingsprojecten:

Vragen?

Gemaakt 23/02/2021 (bewerkt op 23/02/2021)