attention!

Verstoorde telefonische dienstverlening

Het telefoonsysteem van de Stad ondervindt momenteel technische storingen. Het is daarom soms moeilijk om telefonisch contact op te nemen met de verschillende diensten. U kunt uw documenten wel steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken.

 

Teken de petitie voor de vrijlating van Olivier Vandecasteele

De Belg Olivier Vandecasteele, die sinds 24 februari 2022 in Iran gevangen zit, is op dinsdag 10 januari veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen wegens spionage. En dat terwijl hij al jaren voor een humanitaire organisatie werkt. Hij zit sindsdien onder heel slechte omstandigheden gevangen.

Amnesty International en de familie van Olivier Vandecasteele zijn een grote campagne gestart om te mobiliseren en druk uit te oefenen om Olivier vrij te krijgen.

Als Lichtstad wil de Stad Brussel zich bij deze campagne aansluiten. In zijn vergadering van 13 februari 2023 keurde de gemeenteraad een motie (PDF, 679.00 KB) goed die de Belgische regering en de Belgische ambassade in Iran vraagt alles in het werk te stellen om Olivier Vandeasteele vrij te krijgen en ervoor te zorgen dat zijn detentieomstandigheden worden verbeterd.

Petitie van Amnesty International

Het is mogelijk om de petitie van Amnesty International hier te tekenen:

Gemaakt 09/03/2023 (bewerkt op 09/03/2023)
Teken de petitie voor de vrijlating van Olivier Vandecasteele