Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Tentoonstelling. BXL Universel II: multipli.city

Van 25 maart tot en met 12 september 2021 in de Centrale for contemporary art.

In 2021, ter gelegenheid van haar 15de verjaardag, viert de Centrale haar stad, kunstenaars en inwoners. BXL Universel II: multipli.city is een project met een expo-forum en tal van evenementen in samenwerking met 11 kunstenaars en 5 Brusselse sociaal-artistieke projecten en burgerinitiatieven. Het ontplooit zich als een patchwork van eigenzinnige projecten en een beeldend parcours door internationale kunstenaars die ervoor kozen om in Brussel te leven en te werken. Ook meerdere burgerinitiatieven en organisaties die al jaren in Brussel ijveren werken actief mee aan dit project.

In 2016 presenteerde de Centrale al BXL Universel I, een subjectief portret ter gelegenheid van haar 10de verjaardag. Terwijl dat eerste luik enkele weken na de aanslagen van maart 2016 startte, wordt dit 2de deel van de trilogie gebrandmerkt door de pandemie, de lockdowns en de impact van de sanitaire crisis op het culturele leven.

AGENDA