Tentoonstelling. De Verlichte Stad

Dit evenement is al voorbij

Van 25 oktober tot en met 21 december 2018 op verschillende plaatsen in Brussel.

De Berg van Barmhartigheid viert dit jaar zijn 400ste verjaardag. Voor deze gelegenheid organiseren 6 instellingen van de Stad Brussel in hun eigen locatie (met uitzondering van de fotografieschool Agnès Varda) een tentoonstelling over 400 jaar strijd tegen armoede. De tentoonstelling met als titel De Verlichte Stad belicht zowel de acties van individuele personen als ondersteunende organisaties.

Programma

  • Socialistische Mutualiteit Brabant: tentoonstelling De vakantiekolonies
  • Mouvement Ouvrier Chrétien de Bruxelles (MOC): tentoonstellling Armen, sta op..., virtuele tentoonstelling van 10 audiovisuele capsules
  • Berg van Barmhartigheid: 400 jaar pandleningen in een tijdlijn, voorstelling van de huidige activiteit, tentoonstelling van uitzonderlijke voorwerpen (assignaten of waardepapieren, kluis, goederenlift,...)
  • Ecole de Photographie et de Techniques visuelles Agnès Varda: tentoonstelling van foto's genomen door een student rond de strijd tegen dakloosheid, filmvertoning gerealiseerd door een leraar rond hetzelfde thema
  • UVC Brugmann: lezing over het thema Gezondheid en armoede, historische en huidige visie van verschillende geneeskundige partijen (donderdag 8 november om 18u), filmvertoning Et vogue la dialyse (Meruzan, 7 jaar ballingschap in Brussel 3.330 km van Erevan, 1.113 dialyses)
  • OCMW van de Stad Brussel: een permanente tentoonstelling toont de geschiedenis van instellingen voor (medische) hulp in het Ancien Régime. Een tijdelijke tentoonstelling met talrijke archiefdocumenten en -plannen toont de financiële steun van de Brusselse hulpverleningsinstellingen aan de Berg van Barmartigheid tijdens het Ancien Régime.

Meer info:

ZIE OOK

Tentoonstelling. De Verlichte Stad
© Steve Wauquier