Verstoorde dienstverlening aan loketten Demografie

Door de nationale betoging kan de dienstverlening aan de loketten van het departement Demografie (Bevolking en Burgerlijke Stand) verstoord zijn op vrijdag 24 september 2021. Het e-loket blijft toegankelijk voor het uitvoeren van een reeks administratieve stappen.

 

Tentoonstelling. Drie mannen, één Grote Markt

Dit evenement is al voorbij

Van 17 september tot en met 23 december 2011, in het Archief van de Stad Brussel.

Tentoonstelling over de restauratie van de Grote Markt in de tweede helft van de 19de eeuw onder de naam: Drie mannen, één Grote Markt: geschiedenis van een restauratie.

Geschiedenis

Karel Buls, Victor Jamaer en Alphonse Wauters waren respectievelijk burgemeester, stadsarchitect en stadsarchivaris van Brussel. In de tweede helft van de negentiende eeuw gebruikten ze al hun energie, intelligentie en passie voor het verfraaien van de Grote Markt. Elk op hun manier onderwierpen ze het geliefde plein aan een grootschalige restauratie, waarbij enkele van de gebouwen zelfs heropgebouwd werden.

Geluidsarchieven

Met een verzameling documenten zoals verslagen van gemeenteraden, artikels, brieven,... werden voor de tentoonstelling 'geluidsarchieven' gemaakt die de bezoeker onderdompelen in een van de grootste restauratiewerven uit de Brusselse geschiedenis.

Openingsuren

  • maandag tot en met vrijdag 8u tot 16u
  • zondag van 11u tot 17u
  • open op 17 & 18 september 2011 n.a.v. de Open Monumentendagen