Tentoonstelling. D'un banquet à l'autre

Dit evenement is al voorbij

Van 27 juni tot en met 22 augustus 2018 in de Centrale for contemporary art (Centrale Lab).

Om de tweede verjaardag te vieren van het Grand BanKet, het kunstwerk bestaande uit 10 keramieken tafels, van de Brusselse kunstenares Françoise Schein, wijdt de Centrale en tentoonstelling aan de kunstenares, getiteld D'un banquet à l'autre.

Al 30 jaar bouwt Françoise Schein aan een internationaal netwerk van monumentale kunst gewijd aan thema's die te maken hebben met democratie en mensenrechten. In 2016 lanceerde de Centrale het participatieve project Le Grand BanKet dat is ontstaan uit workshops met de bewoners en gebruikers van de Sint-Katelijnewijk. Sinds de feestelijke opening op 26 juni 2016 werden de tafels in gebruik genomen door de omwonenden, Brusselaars, toeristen, scholieren en andere voorbijgangers op zoek naar een plekje om even te pauzeren.

De tentoonstelling D'un banquet à l'autre zet het werk van Françoise Schein in de schijnwerpers. Aan de hand van plannen, videobeelden, foto's en teksten worden 5 banketten geïllustreerd die tussen 2012 en 2018 werden gerealiseerd (les Muraux, Brussel, Louvain-la-Neuve, Wenen, Parijs).

Op woensdag 27 juni wordt het Grand BanKet gevierd en wordt de tentoonstelling officieel geopend (van 18u tot 20u30).

Deel  

D'un banquet à l'autre