Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Tentoonstelling. Kurt Lewy - Towards Abstraction

Dit evenement is al voorbij

Van 11 september 2020 tot en met 18 april 2021 in het Joods Museum van België.

Schilder, emailleur en illustrator Kurt Lewy (1898-1963) werd geboren in Essen (Duitsland). Meteen bij de opkomst van het nazisme wordt de joodse kunstenaar uit zijn functies ontzet. Twee jaar later vlucht hij weg uit Hitler-Duitsland en gaat zich in Brussel vestigen.

Deze tentoonstelling berust op de collecties van het Joods Museum van België, maar ook op werken van de Antwerpse galerie Callewaert-Vanlangendonck. Ze richt de schijnwerpers op een niet te missen maar vandaag in vergetelheid geraakte figuur van de Belgische naoorlogse schilderkunst. Het werk gaat uit van het figuratieve en komt uit bij het abstracte.

Kurt Lewy, Compositie 121, olie op doek, 1953 © Joods Museum van België