Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Tentoonstelling. Mathieu Pernot - Something is happening

Van 19 mei tot en met 19 september 2021 in het Joods Museum van België.

De tentoonstelling Mathieu Pernot - Something is happening vertrekt van het eiland Lesbos in het jaar 2020. Dit eiland in de Egeïsche Zee, op enkele kilometers van de Turkse kust, heeft in 2020 een opeenvolging van crises doorgemaakt.

Mathieu Pernot bevraagt met zijn foto's van het eiland en de vluchtelingen niet alleen de thema's die de lange geschiedenis van de Joodse gemeenschappen weerspiegelen zoals ballingschap, geweld en solidariteit, maar stelt ook zijn eigen praktijk in vraag door een meerstemmig verhaal te ontwikkelen dat beelden bevat die door de migranten zelf zijn gemaakt.

© Mathieu Pernot