Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Tentoonstelling. Microplastics

Van 13 maart tot en met 19 juni 2021 in het Riolenmuseum.

Plastics afkomstig van stedelijk afval tasten de oceanen aan. Wanneer het onzichtbare zichtbaar wordt: in de tentoonstelling Microplastics ontdekt u hoe deze plasticdeeltjes tot in de kleinste levende organismen weten door te dringen.

Twee wetenschappers, Richard Kirby en Thomais Vlachogianni, en kunstenaar Jean Noviel namen foto's van plankton om de bezoeker te confronteren met vragen rond de gevaren van microplastics.

Rondom de tentoonstelling worden ook verschillende activiteiten georganiseerd: workshop kwallen maken, DIY workshops, workshops rond zero waste,...

Reserveren verplicht:

© Richard Kirby