Tentoonstelling. Toetanchamon, zijn graftombe en zijn schatten

Dit evenement is al voorbij

Van 20 april tot en met 27 november 2011 in Brussels Expo op de Heizel.

Terug naar het Oude Egypte

Een reis door de tijd naar de mysterieuze wereld van het Oude Egypte en farao Toetanchamon. Op 26 november 1922 ontdekte archeoloog Howard Carter de graftombe van Toetanchamon. Vier ruimtes lagen voor hem, sommige gevuld met grafgiften van onschatbare waarde die de overleden koning moest vergezellen op zijn tocht naar het hiernamaals: juwelen, cultusvoorwerpen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, muziekinstrumenten,...

Het toppunt was de grafkamer met zijn muurschilderingen en de sarcofaag van de farao. Zijn mummie was afgedekt met een gouden dodenmasker.

Reconstructie grafkamers

Deze tentoonstelling Tutankhamun - his Tomb and his Treasures, over 4.000 vierkante meter, laat de prachtige schatkamer herleven. Drie grafkamers van Toetanchamon werden perfect gereconstrueerd. Ruim 1000 replica's van de belangrijkste voorwerpen, vervaardigd door de beste Egyptische ambachtlui, zijn er te bewonderen.

Informatie en multimedia

Voorts biedt de tentoonstelling veel informatie en multimedia over de cultuur en de spirituele wereld van de Oude Egyptenaren: hun begrafenisritus, goden, dynastieën en mysterieuze hiëroglyfen.

Toetanchamon, zijn graftombe en zijn schatten was al te zien in 9 Europese steden.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar:

  • bij Sherpa
  • per telefoon: 070 25 20 20
  • ter plaatse

Openingsuren

  • maandag tot en met zondag: 10u tot 18u (laatste toegang 17u)
  • nocturnes tot 21u (laatste toegang om 20u): woensdag (enkel op 6 juli, 13 juli, 10 augustus, 28 september, 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 26 oktober) en op vrijdag 4 en donderdag 10 november
  • bezoektijd: ongeveer 1u30

[ACT1149]

[youtubevideo]6j6WoPZn1xI[/youtubevideo]