Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Tentoonstelling. Xavier Noiret-Thomé - Henk Visch. Panorama

Van 3 september 2020 tot en met 17 januari 2021 in de Centrale for contemporary art.

De tentoonstelling Xavier Noiret-Thomé - Henk Visch. Panorama is een ode aan de schilder- en beeldhouwkunst die het mens-zijn op een poëtische manier in vraag stelt.

De Franse kunstenaar Xavier Noiret-Thomé maakt schilderijen en assemblages die getuigen van een zeldzame diversiteit en waarvoor hij inspiratie put uit zijn rijke culturele bagage, zijn levenservaring en bewuste en geclaimde invloeden. Hij nodigde Henk Visch uit, een Nederlandse beeldhouwer, tekenaar en schilder met internationale faam. Zijn beelden wisselen van monumentale tot kleinschalerige figuratieve beelden tot assemblage of meer abstraherende vormen die volgens Noiret-Thomé het menselijke denken vereenzelvigen.

Hun intense, directe oeuvre vormt een afschildering van de realiteit en streeft ervaar om het creatieproces en de impact ervan op het leven te ontcijferen.

Les citrons, 2019, peinture acrylique sur toile, 180 x 140 cm (Courtesy: XNT)