Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Testcentra Covid-19 in Brussel

In Brussel zijn verschillende testcentra voor het coronavirus (Covid-19) beschikbaar. U moet een afspraak maken om u te laten testen (zonder voorschrift).

Openingsuren testcentrum Heizel: in april 2021 is het testcentrum Heizel elke zondag open van 9u tot 13u. Net als op andere dagen is een afspraak verplicht. Voor meer info en om een afspraak te maken:

Symptomen of geïdentificeerd als een contact met een hoog risico?

Iedereen die symptomatisch is of geïdentificeerd werd als een hoogrisicocontact kan via het platform een ​​afspraak maken om getest te worden (zonder voorschrift):

Meer info:

U wordt wel gevraagd om een verklaring op eer te ondertekenen waarin u verklaart dat u echt symptomen ondervindt die door Covid-19 kunnen worden veroorzaakt.

Opgelet: alle hoogrisicocontacten moeten op dag 1 en dag 7 van hun quarantaine worden getest.

Meer dan 48 uur in een rode zone?

Wie meer dan 48 uur in een rode zone heeft doorgebracht, moet een quarantaine respecteren en een coronatest ondergaan op de 1ste en 7de dag. Meer informatie en een afspraak maken in de testcentra:

Kaart testcentra

Een interactieve kaart toont alle testcentra (coronavirus - Covid-19) van Brussel en de voorwaarden om zich te laten testen:

De kaart deelt de testcentra in volgens het profiel van de personen die moeten worden getest:

  • Terugbetaalde testen: symptomatisch (u heeft symptomen van Covid-19), asymptomatisch (u heeft geen symptomen van Covid-19, met sms ontvangen via 8811)
  • Testen voor vertrek op reis (niet-terugbetaald)

Testen, isolatie en quarantaine?

Meer info over testen (isolatie en quarantaine):

Gemaakt 12/08/2020 (bewerkt op 02/04/2021)

ZIE OOK