Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Testcentra Covid-19 in Brussel

Een interactieve kaart toont alle testcentra (coronavirus - Covid-19) van Brussel en de voorwaarden om zich te laten testen (met of zonder voorschrift, met of zonder afspraak en openingsuren).

De kaart deelt de testcentra in volgens het profiel van de personen die moeten worden getest:

  • Testcentra voor personen met symptomen: hebt u last van hoesten, koorts of ademhalingsmoeilijkheden? Hebt u geen geur- of smaakzin meer? Deze testcentra worden aangegeven voor personen met symptomen van Covid-19 die een medisch voorschrift bij zich hebben van hun behandelend arts. Als u geen huisarts hebt, bel dan naar 1710.
  • Testcentra voor personen zonder symptomen: keert u terug uit een gebied of land dat tot de rode categorie behoort en hebt u het elektronische Passenger Locater Form ingevuld? Kreeg u een oproep van het callcenter en werd u geïdentificeerd als hoogrisicocontact van een positieve persoon met Covid-19? In deze gevallen kan u zich aanmelden bij die screeningcentra met uw sms (reizigers) of PCR-code (hoogrisicocontact).
  • Centra voor (niet-terugbetaalde) privétesten: vertrekt u op reis naar een land waar u enkel binnen mag na een PCR-test? Moet u zich om een andere reden laten testen? In deze gevallen kan u terecht in de privétestcentra zonder medisch voorschrift. Het RIZIV betaalt die testen niet terug.
Gemaakt 12/08/2020 (bewerkt op 20/10/2020)

ZIE OOK