Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Theater. L'Homme de La Mancha

Dit evenement is al voorbij

Van 4 tot en met 10 december 2019 in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (bol). In het Frans met boventitels in het Engels en Nederlands.

4 oktober 1968. In de Brusselse Muntschouwburg gaat de Amerikaanse musical Man of La Mancha in première, naar het Frans vertaald door niemand minder dan Jacques Brel, met Brel zelf op de planken. Slechts één keer doorheen zijn indrukwekkende carrière bedient Brel zich van werk van andere artiesten: voor L'Homme de La Mancha. Omdat hij zo van de musical houdt, en van Cervantes' legendarische held Don Quichot: een figuur waarmee hij zich sterk vereenzelvigt.

Een halve eeuw later. KVS, De Munt en Théâtre de Liège verenigen zich om het meesterwerk van Cervantes en Brel te vertalen naar de stad van vandaag en morgen. Met onder andere gelauwerd Brel-vertolker Filip Jordens, sopraan Ana Naqe en acteur François Beukelaers, gedragen door het orkest van De Munt en met een keur van hun zangers.

© Danny Willems