attention!

Sluiting van de loketten op vrijdag 9 december 2022

Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel sluiten de loketten van het voormalige Administratief Centrum (Anspachlaan 6 - 1000 Brussel) al op vrijdag 9 december 2022. U kunt uw documenten ook altijd online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Door de verhuis kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Toegankelijkheid en mobiliteit Winterpret 2022

De Stad Brussel moedigt bezoekers van Winterpret en de kerstmarkt 2022 aan om hun verplaatsing voor te bereiden en te kiezen voor actieve mobiliteit. Ze nodigt bezoekers uit om de vele alternatieven voor de auto uit te proberen.

Met de trein

Met 33 stations in de hoofdstad, waaronder dat van Brussel-Centraal in het hart van Winterpret, is de trein een snel en voordelig vervoersmiddel. De parkeerterreinen bij de stations van de NMBS zijn gratis in het weekend.

Meer info: Externe site NMBS

Met tram, bus en metro

Bij het openbaar vervoer zijn er verschillende tram-, bus- en metrolijnen in het centrum van Brussel. Via de stations Centraal Station, Beurs en De Brouckère kunnen de bezoekers het centrum van het evenement bereiken via de metrolijnen 1 en 5 en de trams 3 en 4.

Meer info: Externe site MIVB

Met de fiets

De fiets blijft het gemakkelijkste en meest flexibele vervoersmiddel. Er zijn Externe site gratis en beveiligde parkings beschikbaar in de metrostations Beurs en De Brouckère. In de omgeving van Winterpret zijn nog meer fietsenstallingen beschikbaar. Een deelfiets huren is eveneens mogelijk.

Meer info: Externe site Gedeelde mobiliteit (Brussel Mobiliteit)

Toegang en mobiliteit in detail

Alle details over de toegang en mobiliteit tijdens Winterpret (openbaar vervoer, fietsen, informatie voor omwonenden, parkings, deelmobiliteit, Kiss & Ride-zones,...):

Externe site Winterpret - mobiliteit

Alle details over de toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit (PBM):

Externe site Winterpret - PBM

Gemaakt 10/11/2022 (bewerkt op 10/11/2022)

AGENDA