Toegankelijkheid en mobiliteit Winterpret 2023

De Stad Brussel moedigt bezoekers van Winterpret en de kerstmarkt 2023 aan om hun verplaatsing voor te bereiden en te kiezen voor actieve mobiliteit. Ze nodigt bezoekers uit om de vele alternatieven voor de auto uit te proberen.

Met de trein

Het station Brussel-Centraal is strategisch gelegen in het stadscentrum. Het wordt dan ook sterk aanbevolen om met het openbaar vervoer naar het evenement te komen.

Tijdens het weekend krijgt u 50% korting op heen- en terugreizen met de trein (van vrijdag 19u tot zondag). Bovendien biedt de NMBS een speciaal ticket met 50% korting aan tijdens de schoolvakanties.

Meer info: Externe site NMBS

Met tram, bus en metro

Bij het openbaar vervoer zijn er verschillende tram-, bus- en metrolijnen in het centrum van Brussel. Via de stations Centraal Station, Beurs en De Brouckère kunnen de bezoekers het centrum van het evenement bereiken via de metrolijnen 1 en 5 en de trams 3 en 4.

Meer info: Externe site MIVB

Met de fiets

De fiets blijft het gemakkelijkste en meest flexibele vervoersmiddel. Er zijn Externe site beveiligde parkings beschikbaar in de metrostations Beurs en De Brouckère. In de omgeving van Winterpret zijn nog meer fietsenstallingen beschikbaar. Een deelfiets huren is eveneens mogelijk.

Meer info: Externe site Gedeelde mobiliteit (Brussel Mobiliteit)

Toegang en mobiliteit in detail

Alle details over de toegang en mobiliteit tijdens Winterpret (openbaar vervoer, fietsen, informatie voor omwonenden, parkings, deelmobiliteit, Kiss & Ride-zone,...):

Externe site Winterpret - mobiliteit

Alle details over de toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit (PBM):

Externe site Winterpret - PBM

Gemaakt 16/11/2023 (bewerkt op 16/11/2023)

AGENDA

 
Toegankelijkheid en mobiliteit Winterpret 2023