Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Uitzending matchen EK 2021 in de horeca

De Stad Brussel laat horecazaken toe om de voetbalwedstrijden van het EK 2021 (Euro 2020) uit te zenden, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen en ​​onder bepaalde voorwaarden.

De Stad Brussel geeft cafés, restaurants en andere horecazaken de mogelijkheid om de wedstrijden uit te zenden gedurende het hele toernooi (van 11 juni tot en met 11 juli 2021), onder volgende voorwaarden:

  • Het uitzenden van wedstrijden op een televisiescherm is toegestaan, hetzij door het scherm naar de binnenzijde van de horecazaak te draaien, hetzij door het scherm naar de buitenzijde van de horecazaak te draaien op het terras en binnen de grenzen van dit laatste, met inachtneming van het voor deze sector geldende Covid-protocol. Dat betekent met name dat zittend moet worden gedronken, dat het maximale aantal gasten per tafel in acht moet worden genomen en dat er geen toeschouwers buiten het terras mogen staan.
  • De uitzending met een projector op een wit scherm is verboden.
  • Het plaatsen van bierpompen op het terras is verboden.

Aangifte van uitzendingen op terras

Horecazaken die wedstrijden via tv-schermen op hun terras willen uitzenden, moeten dat aan de dienst Horeca van de Stad Brussel melden (vanaf vrijdag 11 juni 2021):

Ordonnantie

Gemaakt 10/06/2021 (bewerkt op 10/06/2021)