Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit 2019

Dit evenement is al voorbij

Van 1 tot en met 15 oktober 2019 op verschillende plaatsen in Brussel. De openingsavond vindt plaats op woensdag 2 oktober 2019 (om 19u) in het Stadhuis (Gotische zaal).

De Stad Brussel houdt een Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit, een tijd om na te denken, om mensen te ontmoeten, met vermaak door en voor burgers op verschillende plaatsen in de stad. Een aanzet om onze wereld beter te begrijpen en op lokaal niveau te handelen.

In de editie van 2019 wordt de nadruk gelegd op ongelijkheid, en meer bepaald op de manier waarop deze kan worden verminderd. Dat alles in overeenstemming met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) die door de lidstaten van de Verenigde Naties zijn vastgelegd in de Agenda 2030. Deze doelstellingen zijn erop gericht om de armoede in al haar vormen in alle landen uit te roeien, de planeet te beschermen en de welvaart van iedereen te garanderen.

Zoals in elke editie wordt het thema gepresenteerd in een gevarieerd programma van conferenties, tentoonstellingen, films, creatieve workshops, artistieke installaties,...

Programma

Downloaden

Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit 2019