Verkeershinder door werken Rogiertunnel en Wetstraat

Tijdens de zomer van 2017 is ernstige verkeershinder mogelijk in Brussel door werken aan de Rogiertunnel, de Wetstraat, de Hallepoorttunnel en aan de Ninoofsepoort.

Rogiertunnel

Brussel Mobiliteit start op 1 juli met de laatste fase van de waterdichtingswerken van de Rogiertunnel. De Kruidtuinlaan zal tussen de Emile Jacqmainlaan en de Nieuwstraat afgesloten zijn voor het verkeer. Handelszaken en hotels blijven bereikbaar, ook tijdens de koopjesperiode. De werf moet voor 1 september afgerond zijn.

Wetstraat

Voor de renovatie van de brug op de Wetstraat over de Maalbeekvallei wordt het verkeer beperkt tot twee rijstroken tussen 1 juli en 31 augustus. De toegang tot de Blijde Inkomstlaan wordt afgesloten tijdens de werf.

Hallepoorttunnel

De renovatie van de Hallepoorttunnel loopt verder. Vanaf 28 juni wordt opnieuw verkeer toegelaten over een rijstrook in elke richting en dat tot in april 2018. Tijdens de Zuidfoor zullen automobilisten gebruik kunnen maken van de tunnel.

Ninoofsepoort

De werken aan de Ninoofsepoort verlopen volgens de planning.

Zomerwerven

Een overzicht van alle grote wegenwerken in Brussel tijdens de zomer 2017 is eveneens te vinden op de website van Brussel Mobiliteit:

Gemaakt 02/06/2017 (bewerkt op 17/08/2017)