Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Voetgangerszone? Het team van Julien beantwoordt al uw vragen

Sinds november 2015 beantwoordt een interne ploeg van de Stad Brussel alle vragen over de voetgangerszone en de heraanleg van de centrale lanen.

Dit ene aanspreekpunt voor alle zaken rond de voetgangerszone geeft gecoördineerde antwoorden op alle soorten vragen, dus niet enkel over stedenbouw, mobiliteit of handel.

Eén contact

Het e-mailadres Julien.Mille@brucity.be werd hiervoor aangemaakt, verwijzend naar Manneken-Pis (Le Petit Julien) en de postcode van Brussel. Het adres is de toegangspoort voor iedereen met vragen over de voetgangerszone en de aan de gang zijnde heraanleg ervan.

In minder dan een jaar werd aan bijna 150 verschillende personen een antwoord gegeven. Bijna een derde zijn handelaars, 20% zijn bewoners. Ook studenten, toeristen en mensen die werkzaam zijn in het centrum hebben de dienst al gecontacteerd.

Julien, op het terrein

De leden die op dit moment deel uitmaken van de ploeg zijn ook aanwezig op het terrein: bij vergaderingen van de wijkcomités en de concessiehouders, of bij handelaars die daarom vragen.

Meer info

Gemaakt 17/03/2017 (bewerkt op 21/03/2017)