Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Vragen over het coronavirus?

Het nieuwe coronavirus (Covid-19) treft vandaag heel Europa. De Belgische gezondheidsautoriteiten zijn waakzaam voor het virus in ons land. De Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid heeft alle info over het virus verzameld op de website www.info-coronavirus.be.

Het Overlegcomité heeft een reeks maatregelen genomen die in het hele land van toepassing zijn. Meer info:

De FAQ (meest gestelde vragen) worden daar regelmatig bijgewerkt onder toezicht van een commissie van experts en virologen. Meer info:

Maatregelen en voorzieningen in Brussel?

Inwoners van Brussel kunnen voor info over de hygiënemaatregelen en de specifieke maatregelen in Brussel ook terecht op volgende website:

Hoe zich beschermen tegen virussen?

Een aantal eenvoudige maatregelen kunnen de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was regelmatig je handen.
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak.
  • Heb je geen zakdoekje bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Blijf thuis als je ziek bent.

4 tips tegen virussen

Gemaakt 19/02/2020 (bewerkt op 20/07/2021)

ZIE OOK