Vuurkruisen: twee scholen en een sportzaal

Wat is het?

Het betreft het project 'Croix de Feu' (Vuurkruisen) in Neder-Over-Heembeek, wat het eerste grote onderwijscomplex voor het basisonderwijs van actieve en duurzame pedagogie in de Stad Brussel zal worden. Het voorziet in de realisatie een kleuterschool met 312 plaatsen, een lagere school met 576 plaatsen en een geïntegreerde sportzaal binnen een toekomstig duurzaam wijkcontract.

Met welk doel?

Het project, ontworpen met het oog op een actieve pedagogie die voorkeur geeft aan het onderzoek, biedt de leerlingen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan collectieve projecten.

Het zal een collaboratief leerproces bieden en de interacties tussen de leerlingen en de leerkrachten vergemakkelijken. Rond de klassen bevinden zich sociale ruimtes die zullen toelaten om op een informele en collaboratieve manier te studeren zodat de gebruikersvriendelijkheid gestimuleerd wordt. Grote sportzalen en cafetaria's zullen beschikbaar zijn voor de inwoners en kunnen een kans bieden aan de buurt. Het project houdt rekening met de omvang van het milieuvriendelijk bouwen op alle niveaus. Met als doel om de impact te verminderen op het milieu en ook op gezondheidsvlak en dat tijdens de hele levensduur van het gebouw, van de bouw tot aan de sloop tijdens zijn bezetting.

Croix de Feu
© BURO II & ARCHI+I

Evolutie

Lancering