Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Week van de rechten van de vrouw 2020

Dit evenement is al voorbij

Van 4 tot en met 11 maart 2020 organiseert de Stad Brussel de Week van de rechten van de vrouw.

Zoals elk jaar zet de Stad Brussel de vrouwen centraal ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Ze zet rond deze belangrijke dag een Week van de vrouw op touw, in de strijd voor meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Op het programma staan debatten, concerten, filmprojecties, workshops,...

Het thema van de editie 2020: de bondgenoten van de strijd voor vrouwenrechten.

Verdeel het werk! Samen sterk

De campagne werd vanuit een ondubbelzinnige vaststelling ontwikkeld: vrouwen besteden per week tot wel 2 keer meer tijd aan huishoudelijke taken dan mannen, zelfs als ze buitenshuis een veeleisende professionele carrière hebben.

Een bondgenoot zijn van de feministische strijd voor gendergelijkheid begint bijgevolg thuis. Om constructief te blijven, neemt de campagne het tegenovergestelde standpunt van een staking in: door mannen aan het werk te zetten, met keukenschorten met het opschrift #sharing is caring (zie affiches van de campagne onderaan). Op deze manier kunnen de bondgenoten van vrouwenrechten hun steun tonen.

Programma

Affiches van de campagne

ZIE OOK