Werken Adolphe Maxlaan

De werken van de nutsmaatschappijen in de Adolphe Maxlaan en de Bruidsstraat, Finisterraestraat, Nieuwbrug, Sint-Pietersstraat en Mechelsestraat zijn begonnen. Deze werken zouden tegen eind mei 2022 klaar moeten zijn.

De kabels, buizen en leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie (tv, telefonie, internet, aanleg van glasvezel) in de ondergrond worden vervangen. De werken vinden in verschillende fasen plaats. In elke fase wordt het voetpad deels opengelegd, parallel met de voorgevels.

  • van 18 oktober tot en met 5 november: Nieuwbrug, Bruidsstraat, Adolphe Maxlaan (tussen Nieuwbrug en De Brouckèreplein)
  • van 20 oktober tot en met 12 november: Adolphe Maxlaan (tot aan Nieuwbrug)
  • van 15 november tot en met 8 december: Adolphe Maxlaan

Planning werken

Hiernaast zijn er nog occasionele interventies voor het opnieuw aansluiten en verwijderen van (buiten gebruik gestelde) apparatuur. Deze informatie krijgt u later.

Heraanleg

De vernieuwing van deze installaties zorgt voor een betere kwaliteit en betrouwbaarheid van de water-, gas-, elektriciteits- en telecommunicatienetwerken.

Deze werken moeten worden uitgevoerd vóór de herinrichting van de Adolphe Maxlaan en omliggende straten, die gepland is van begin juni 2022 tot eind 2023. Bij slecht weer en onvoorziene technische zaken wordt de planning eventueel aangepast.

  • 2021: werken nutsmaatschappijen, afgifte stedenbouwkundige vergunning
  • 2022:toekenning van de aanbesteding, werf heraanleg in fases
  • 2023: einde van de heraanleg

Toegankelijkheid

Tijdens de werken blijven de handelszaken en woningen bereikbaar. U kunt altijd te voet of met de fiets door de zone.

Contact

Vivaqua werd aangeduid als coördinator van de werken. Vragen over de werken? Neem gerust contact op met Stad Brussel via:

U kunt ook contact opnemen met Vivaqua:

Gemaakt 27/10/2021 (bewerkt op 27/10/2021)

ZIE OOK