Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Werken binnen het duurzaam wijkcontract Jonction

De werken in het kader van het duurzaam wijkcontract Jonction gaan voort met verschillende projecten: een stadspark, een sportzaal en het Tissage's Project. De werken moeten afgerond zijn in 2020-2021.

Brigittinenpark (hoek Spiegel- en Brigittinenstraat)

Binnen het duurzaam wijkcontract Jonction komt er een nieuw park waar de inwoners op adem kunnen komen. Het huidige park wordt effen gemaakt en heraangelegd met een sportterrein, een work-outruimte, petanquebanen, een spelmuur,… Het project omvat verder nog de bouw van een hout- en metaalbewerkingsatelier en de herinrichting van de gelijkvloerse verdieping van het appartementsgebouw Brigittinen/Visitandinen.

Er komen ook nog een dertigtal bomen en een grote vloerschildering van de bekende streetartkunstenaar Bonom op het voorplein.

De werken verlopen in verschillende fasen en duren tot december 2021.

Brigittinenpark

Sportzaal Nieuwland (hoek Nieuwland en Rogier van der Weydenstraat)

Deze zaal zal binnenkort die in de Radstraat vervangen. Het nieuwe sportcentrum Nieuwland heeft 3 verschillende sportzalen: een omnisportzaal (44m op 26m) voor de 23 sportclubs die momenteel in de Omnisportzaal van de Radstraat sporten, en nog 2 zalen voor gevechtsporten (elk 11m op 13m).

De werkzaamheden zijn aan de gang, de ingebruikname is gepland voor 2021.

Sportcentrum Nieuwland

Sportcentrum Nieuwland (binnen)

Tissage's Project (hoek Ons Heerstraatje en Visitandinenstraat)

De naam van dit project verwijst naar de tijd toen in het Ons Heerstraatje veel wevers aan de slag waren. Op de begane grond komt een volledig beglaasde gemeenschapsruimte voor de hele buurt, en op de binnenplaats een parking. Op de eerste verdieping komen 2 ruimten voor cokinderopvang met een capaciteit van elk 10 kinderen. Op de 2de en 3de verdieping komen 5 solidariteitswoningen. De werkzaamheden zouden tegen 2020 klaar moeten zijn.

Meer info:

Gemaakt 28/10/2019 (bewerkt op 04/06/2020)

AGENDA