Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Werken Emile Bockstaelplein en omgeving

De heraanleg van het Emile Bockstaelplein en omgeving in Laken is gestart in juni 2020. De werken duren ongeveer 8 maanden.

De Stad en het Gewest investeren in de wijk voor:

  • een gezellige voetgangerszone voor het oude gemeentehuis
  • de vergroening van het plein met 30 nieuwe bomen, meer gazon en planten
  • meer comfort en kwaliteit in de openbare ruimte van het Bockstaelplein, de Laneaustraat en de Strijderssquare

In het kader van het duurzaam wijkcontract Bockstael.

Strijderssquare

De eerste fase is inmiddels afgelopen en de Strijderssquare steekt al in een nieuw jasje: uniform plaveisel en een openbare ruimte met mogelijkheid tot ontspanning en met terrassen. Er komen binnenkort ook nieuwe aanplantingen.

Bockstaelplein

De werken op het Bockstaelplein worden hervat en verlopen in verschillende fasen. Parallel met en aanvullend op dit project begon de MIVB met de herinrichting van de tram-buszone aan de noordkant van het plein en de volledige heraanleg van de Fransmanstraat.

Werf Stad

  • september 2020: de werken opgestart in de zomer worden afgerond op de hoek van de Strijderssquare, Maria-Christina- en Stefaniastraat
  • september 2020: een nieuwe fase begint met het wegdek van de Tielemansstraat en loopt half september door tot het centrale plantsoen van het Bockstaelplein. Deze werken duren tot het einde van het jaar.
  • half oktober 2020: de werken beginnen in de Laneaustraat voor de plaatsing van speeltuigen voor jonge kinderen uit de buurt. Deze werken duren tot begin 2021.

Werf MIVB

De werken ten noorden van het plein en in de Fransmanstraat zijn eind juni begonnen. Ze duren tot half oktober 2020.

Planning werken

Meer info over de werf en de planning van de werken:

Volgende video toont het heraangelegde Bockstaelplein (de video bevat geen dialoog of tekst):

Gemaakt 30/06/2020 (bewerkt op 28/08/2020)