Werken heraanleg omgeving Brucity

Het project omvat de heraanleg van de omgeving rond het nieuwe Brucity-gebouw (de Hallenstraat, de Zwarte Lievevrouwstraat, de Visverkopersstraat, de Augustijnenstraat en delen van de Kiekenmarkt, de Lakensestraat, het Sint-Katelijneplein en de Bisschopsstraat) met als doel de verschillende wijken beter met elkaar te verbinden en een homogeen geheel te creëren. 

De volledige heraanleg van de perimeter duurt in totaal 1,5 jaar. De werken zijn opgedeeld in verschillende fases:

Presentatie werf omgeving Brucity (PDF, 7.16 MB)

Volgende fases van de werf

De heraanleg van het gebied rond het Brucity-gebouw gaat verder. Hieronder vind je de volgende fases van de werf. Deze fases staan ook op het kaartje onderaan:

1. Lakensestraat tussen de Augustijnenstraat en de Bisschopsstraat - rijbaan + voetpad even zijde: van begin april tot 18 mei 2024. Geen impact op het verkeer.

2. Sint-Katelijneplein - rijbaan tussen het Zaterdagplein en de Lakensestraat: van 8 april tot 14 juni 2024. Tijdens deze fase van de werken is het verkeer op deze plaats onderbroken tot 14 juni 2024. Het voetpad aan de even zijde is klaar.

3. Kruispunt Lakensestraat/Bisschopsstraat: van 21 mei tot 15 juli 2024. Vanaf 14 juni wordt het verkeer dat van het Sint-Katelijneplein komt omgeleid naar de Lakensestraat (links afslaan verplicht). Het is verplicht om langs de Bisschopsstraat te rijden wanneer men van de Lakensestraat en de Augustijnenstraat komt.

4. Zwarte Lievevrouwstraat - kruispunt + pleintje tussen de Melsensstraat en de Joseph Plateaustraat: van 21 mei tot 15 juli 2024. Verkeer onderbroken in de Zwarte Lievevrouwstraat. Dezelfde verkeersaanpassingen als tijdens fase 3.

5. Bisschopsstraat: september 2024.

6. Lakensestraat, zone achter de Multi-toren: oktober 2024.

7. A) Kruispunt Dansaert/Kartuizers/Artevelde/Karperbrug - voetpaden: van 21 mei tot midden juli 2024. Geen impact op het verkeer. Voor de werf begint, wordt hierover meer informatie verstuurd.
B) Kruispunt Dansaert/Kartuizers/Artevelde/Karperbrug - rijbaan: van 5 augustus tot begin september 2024. Het verkeer wordt onderbroken in de Arteveldestraat. De Visverkopersstraat wordt opnieuw opengesteld voor het verkeer. Specifieke informatie over deze fase wordt later verstuurd.

Sinds 15 april is er in een deel van de Augustijnenstraat, tussen de Lakensestraat en de Interparking, tweerichtingsverkeer.

Tijdens de werken kunnen voetgangers, fietsers en personen met beperkte mobiliteit (PBM) zich door de betrokken straten verplaatsen. Handelszaken en woningen blijven bereikbaar. De buslijnen 46, 89 en Noctis van de MIVB en de bussen van De Lijn volgen vanaf september hun routes van voor de werken.

Deze planning kan vertraging oplopen door slecht weer.

Verkeer tijdens werken omgeving Brucity

Fases van de werf

Presentatie werf omgeving Brucity (PDF, 7.16 MB)

Project heraanleg

Omgeving Brucity

Contact

julien.mille@brucity.be

Gemaakt 11/01/2023 (bewerkt op 16/04/2024)
Werken heraanleg omgeving Brucity