Werken heraanleg Sint-Katelijnestraat

Het project omvat de heraanleg van de Sint-Katelijnestraat tot aan de Vlaamsesteenweg en de Melsensstraat. Met deze werken wil de Stad Brussel de straat een volwaardige inrichting als voetgangerszone geven en waar mogelijk vergroenen. De werken begonnen op 6 februari 2023 en gebeuren in verschillende fases.

Het grootste deel van de Sint-Katelijnestraat is klaar.

De bestrating van fase 7a (ter hoogte van de Noordzee, zie kaart) zal op 30 augustus klaar zijn en het verkeer zal op 4 september weer opengaan.

De werken aan het kruispunt tussen de Sint-Katelijnestraat en de Visverkopersstraat beginnen op 4 september en zullen voltooid zijn op 20 september. Tijdens deze periode wordt er een paaltje geplaatst.

De werken aan de doorgang tussen het Sint-Katelijneplein en de Oude Graanmarkt zijn gepland van 18 september tot 13 oktober.

De volledige heraanleg van de Sint-Katelijnestraat is gepland voor eind november, wanneer de kruising met de Melsensstraat klaar zal zijn.

Planning werken Sint-Katelijne (PDF, 403.06 KB)

Toegankelijkheid

De Stad doet haar uiterste best om te zorgen voor een doorgang voor voetgangers, fietsers, personen met beperkte mobiliteit en voor de bereikbaarheid van de handelszaken tijdens de werkzaamheden.

Neem voor leveringen de Melsensstraat (vanaf de Zwarte Lievevrouwstraat) en Sint-Katelijneplein of de Oude Graanmarkt.

Meer info over het project?

Contact

julien.mille@brucity.be

Toekomstige werfzone Sint-Katelijnestraat

Gemaakt 02/02/2023 (bewerkt op 30/08/2023)

ZIE OOK

Werken heraanleg Sint-Katelijnestraat
© Asymetrie