Werken Ninoofseplein

De werken voor de heraanleg van het Ninoofseplein en de Kruitmolenstraat worden voortgezet. 

Om de gevolgen van de werkzaamheden voor de wijk te beperken, is fase 3 (heraanleg van de Kruitmolenstraat tussen het Ninoofseplein en de Slachthuisstraat en bestrating van het midden van het plein) in subfasen verdeeld om een goede bereikbaarheid van privégarages en winkels te waarborgen. Voor elke subfase is een droogperiode voor de straatstenen (2 weken) vereist alvorens de weg voor het verkeer wordt opengesteld.

Planning werf Ninoofseplein

Vanaf 9 mei 2022:

  • Bestrating van het midden van het het Ninoofseplein en aanleg van een grasstrook tussen de straatstenen. De heropening van het midden van het plein is gepland voor begin juli, afhankelijk van de groei van het gras in de voegen.
  • Er wordt gewerkt aan het laatste deel van de Kruitmolenstraat (fase 3c) en de rijbaan langs het Ninoofseplein (in het rood op onderstaand plan). De werken duren tot 8 juli 2022 (inclusief de droogperiode), tenzij slecht weer de werken vertraagt. Tijdens deze periode zijn leveringen in dit deel van de Kruitmolenstraat alleen mogelijk via de Slachthuislaan, zoals aangegeven op het onderstaande plan.

Vanaf 7 juni 2022:

  • Fase 3b (gele zone op het plan) wordt volledig heropend voor het verkeer na de droogperiode van het wegdek.

Kaart werken Ninoofseplein

Meer info?

Gemaakt 18/04/2022 (bewerkt op 05/05/2022)